خون دماغ شدن کودکان خون دماغ شدن خارج کردن جسم خارجی از بینی بند آوردن خون دماغ

چه عواملی باعث خون دماغ شدن می گردند؟ حتما می دانید که خون دماغ برای این ایجاد می شود که گاهی یکی از رگ های موجود در پوشش داخلی بینی پاره میگردد. دلایل بسیار ساده ای برای این پارگی وجود دارد از جمله: برخورد توپ به بینی یا اینکه فرد جسمی خارجی را در بینی خود فرو کند.
در هنگام بروز خون دماغ چه باید کرد؟
خون دماغ می تواند برای کودکان یک اتفاق بسیار آسیب زا باشد.
در اغلب مواقع آنها به شدت دچار هراس شده و با دیدن مقدار زیاد خون گمان می کنند که اتفاقی جدی برای آنها افتاده است.
بنابراین بسیار مهم است که والدین در چنین شرایطی خونسردی خود را حفظ کنند.
کودکان خود را نوازش کنید و با جملاتی مثبت به آنها اطمینان دهید که اتفاق خاصی نیفتاده است.
به کودکتان بگویید که بنشیند، سپس با انگشت و یا با یک دستمال تمیز سوراخ های بینی او را بگیرید.
پایین بینی (قسمت نرم بینی) را بین انگشت شست و سبابه خود نگه دارید.
فشار نباید به حدی باشد که کودکتان احساس درد کند.
به مدت ۱۰ دقیقه بینی کودکتان را نگه دارید. این کار را با ساعت مچی خود چک کنید و از گذشتن ۱۰۰ دقیقه زمان اطمینان حاصل کنید.
اگر کودک شما به سنی رسیده است که می توانید به او آموزش های اینچنینی بدهید، به او یاد بدهید در هنگام خون دماغ باید کجای بینی را گرفته و به چه مدت زمانی نگه دارد.
اگر نسبت به روش صحیح این کار شک دارید، می توانید با پزشک مشورت کنید.
در این بازه زمانی ۱۰ دقیقه ای، ممکن است تعریف کردن یک داستان و یا دیدن یک برنامه تلویزیونی برای پرت کردن حواس کودکتان مناسب باشد.
بعد از متوقف شدن خون دماغ، برای پیشگیری از خون دماغ مجدد، باید کودکتان را توجیه کنید که از انجام بازی های پر هیجان و پر تحرک خودداری کند.
به کودکتان بگویید که از فرو کردن انگشت در بینی و همچنین مالش و یا ضربه به بینی خود اجتناب کند.
اگر بعد از ۱۰ دقیقه خون دماغ کودک شما بند نیامد، همین کار را یک بار دیگر انجام دهید.
اگر باز هم خونریزی متوقف نشد، بهتر است به مراکز درمانی مراجعه کنید.

چرا نگه داشتن بینی به بند آمدن خون دماغ کمک می کند؟
نگه داشتن بینی می تواند به صورت مستقیم بر روی رگی که پاره شده است فشار وارد کرده و باعث متوقف شدن خونریزی شود. بعد از مدت ۱۰ دقیقه خون به صورت لخته در آمده و محل پارگی رگ را مسدود می کند.
چرا باید کودک را بنشانیم؟
اگر کودک خود را بنشانید، خونریزی سریعتر بند می آید و در هنگام خون دماغ، نشستن بهتر از دراز کشیدن است. بر مبنای یک باور نادرست، توصیه شده است که هنگام خون دماغ شدن، فرد دراز بکشد اما نکته اینجاست که با دراز کشیدن میزان فشار خون موجود در سر افزایش می یابد و بند آمدن خونریزی مشکل تر می شود.
همچنین اگر کودکتان را به پشت بخوابانید، خون به داخل گلو جریان پیدا کرده و وارد معده می شود. اگر کودک شما مقدار زیادی خون را قورت بدهد، ممکن است استفراغ کند.
چرا برخی از کودکان بیشتر از بقیه به خون دماغ دچار می شوند؟
رگ های خونی بینی برخی از کودکان به غشای مخاطی بینی نزدیک تر بوده و رگها سطحی تر هستند. در چنین شرایطی احتمال آسیب دیدن این رگها به علت مالش، ضربه دیدن و یا تمیز کردنبینی و غیره بیشتر می شود.
برخی از کودکان عادت دارند که دماغ خود را بیش از حد تمییز کنند و برای این کار از انگشت استفاده می کنند. این کار باعث افزایش احتمال بروز خون دماغ می شود. در چنین شرایطی سعی کنید در وهله ی اول به کودکتان کمک کنید که این عادت را ترک کند. کوتاه نگه داشتن ناخن ها نیز می تواند به پیشگیری از بروزخونریزی کمک کند. استفاده از کرم های چرب کننده ی بینی نیز برای نرم تر شدن مخاط مفید هستند.
اگر خون دماغ توسط یک ورید خاص که نزدیک به پوست است ایجاد می شود، می توان به کمک کاتتر آن رگ را سوزاند. این کار به کمک بی حسی موضعی و توسط متخصص و در مطب یا مراکز درمانی انجام می شود.
چگونه باید یک جسم خارجی را از بینی کودک خارج کرد؟
در برخی موارد کودکان کارهای غیر منتظره ای انجام می دهند. یکی از این کارها فرو کردن اجسام خارجی در بینی است. در چنین شرایطی برای پیشگیری از بدتر شدن شرایط و بالاتر رفتن شیء در بینی، کودکتان را نزد پزشک ببرید و اجازه دهید تا پزشک جسم را از داخل بینی کودکتان خارج کند.
آیا خون دماغ خطرناک است؟
اگر کودک به صورت مکرر خون دماغ می شود و یا خون دماغ کودک شما شدید است یا به سختی بند می آید بهتر است به پزشک مراجعه کنید. خونریزی از بینی آسیبی به کودک شما نمی زند اما ممکن است این مشکلات به خاطر اشکال در لخته شدن صحیح خون باشد. این اختلال خونی را می توان به کمکآزمایش خون تشخیص داد.
چه زمانی باید برای خون دماغ کودکمان به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر این امکان وجود دارد که بینی کودک شما شکسته باشد.
اگر با انجام روش آموزش داده شده در بالا، خون دماغ کودک شما متوقف نشد.
اگر کودک شما به صورت مکرر خون دماغ می شود و متوقف کردنخون دماغ بیش از ۱۵۵ دقیقه زمان لازم دارد.
اگر کودک شما برای نفس کشیدن با مشکل مواجه است.
اگر خونریزی علاوه بر بینی در جای دیگری مانند لثه یا گوش نیز وجود دارد.
اگر یک جسم خارجی در بینی کودک شما گیر کرده است.
منبع: آکا ایران