در مهمانی ها در عید نوروز بصورت معمول از شیرینی و آجیل برای پذیرایی از مهمانان استفاده میکنند و این ۲ بخش های مهمی از پذیرایی میباشند.بصورت تقریبی امکان ندارد که در عید نوروز شیرینی از سفره ایرانیان حذف شود.تاکید پزشکان همواره بر این بوده که افراد کمتر شیرینی مصرف کنند و میوه را جایگزین آن نمایند.

دکترشایسته حامدی در گفت‌و‌گو با «ایران» در زمینه پوسیدگی‌های دندانی ناشی از مصرف شیرینی می‌گوید: مصرف شیرینی با خراب شدن دندان ارتباط مستقیم دارد، با مصرف موادقندی و باقی ماندن این مواد در محیط دهان باکتری‌های موجود در دهان از این مواد استفاده کرده و به‌عنوان محصول جانبی اسید تولید می‌کنند، این اسید داخل محیط دهان باعث از بین رفتن برخی اجزای سازنده دندان‌ها شده و در نهایت باعث از دست رفتن ساختار دندان می‌شود که اصطلاحا به پوسیدگی دندان معروف است.

به توصیه این دندانپزشک سعی کنید بعد از مصرف شیرینی به سرعت دهان خود را شست‌و‌شو دهید، اگر مجبور شدید در میهمانی‌های نوروزی از شیرینی استفاده کنید سعی کنید ابتدا مقدار کمی آجیل میل کنید تا شیارهای دندانی توسط آجیل پوشیده شود، بعد شیرینی میل کنید. به خاطر داشته باشید که نوشیدنی‌های گازدار شیرین و آب‌نبات‌های مختلف هم همین تأثیر را روی دندان‌های شما خواهند گذاشت.
منبع : فردا نیوز